Seurakuntavaalit 2018

Kiitos ehdokkaille:

Kotiseurakunta kuuluu kaikille

Kiitos sinulle, kun mahdollistit keskustan menestyksen seurakuntavaaleissa. Vaikka me kaikki mainiot ehdokkaat emme päässeet kirkkovaltuustoon, saimme kuitenkin yhden lisäpaikan.

Toivottavasti olet käytettävissä myös mahdollisiin muihin seurakunnan luottamustehtäviin.

Me seurakunnan päättäjät vaikutamme siihen, missä hengessä Rovaniemen seurakunnan toimitaan. Välittyykö seurakunnasta toivo ja ilo? Kutsuuko se mukaan eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä?

Vaalityössä oli vahvasti mukana ajatus vastuusta ja lähimmäisenrakkaudesta.

Luotan, että tämä heijastuu myös tulevaan työskentelyymme seurakunnan päättäjinä.

Maarit
Keskustan Rovaniemen kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Heikki
Keskustan valitsijayhdistyksen asiamies

 

Terttu Lehtola kärjessä

Seurakuntavaalien äänestysprosentti oli alhainen, sillä vaaleissa äänesti vain 4804 seurakuntalaista ja äänestysprosentti jäi alle 13 prosenttiin. Keskustalla oli 28 ehdokasta, mikä oli lähes sama määrä kuin edellisvaaleissa. Hyvän vaalityön ansiosta keskusta sai lisäpaikan ja toiseksi eniten ääniä.

Keskustalla ja eniten ääniä saaneella laajapohjaisella ehdokaslistalla on molemmilla yhdeksän kirkkovaltuutettua. Keskustan listalla eniten ääniä keräsi Terttu Lehtola (134 ääntä). Muut valtuutetut ovat Raija Kivilahti, Meiju Salmela, Seija Karvo, Mirja Mäntymäki, Maarit Simoska, Hannu Ovaskainen, Simo Rahtu ja Pekka Lehto.

Keskustalle lisäpaikka Rovaniemellä

Keskustalla 28 ehdokasta seurakuntavaaleissa

 

Näin vuonna 2014:

Liisa Ansala kärjessä

Rovaniemen seurakuntavaaleissa äänesti kaikkiaan 5512 seurakuntalaista, äänestysprosentti oli 14,23.

Edellisistä vuoden 2010 vaaleista äänestysprosentti laski 1,9 prosenttiyksikköä (16,1 vuonna 2010).

Valtuustoon valittiin 15 naista ja 18 miestä. Uusia valtuutettuja oli 12. Valtuutetuista alle 30 vuotiaita on viisi (Liisa Ansala, Janne Kaisanlahti, Miikka Keränen, Jukka Vaara ja Laura Ylinampa).

Voittajia ja häviäjiä

Rovaniemen seurakuntavaalien voittajaksi tuli vanhoillislestadiolaisten ryhmittymä Kristilliset perusarvot, joka sai 6 valtuutettua eli yhden valtuustopaikan lisää nykyiseen verrattuna. Tulkaa kaikki – nuoret ja uudistusmieliset saivat yhden paikan Miikka Keräselle, joka aiemmin oli Laajapohjaisen seurakuntaväen riveissä.

Muut ryhmät menettivät paikkoja. Keskusta menetti kaksi paikkaa saaden kahdeksan kirkkovaltuutettua, samoin menetti kaksi paikkaa kokoomustaustainen Toimiva seurakunta saaden myös kahdeksan valtuutettua. Laajapohjainen seurakuntaväki menetti kolme paikkaa, saaden seitsemän edustajaa valtuustoon. Sosialidemokraattinen ryhmä sai kolme paikkaa, kun heillä nykyisessä valtuustossa oli neljä paikkaa ennen kuin Leo Zimmermann siirtyi Peruskristittyjen riveihin. Perussuomalaisten Peruskristityt jäivät ilman valtuustopaikkaa.

Ääniharavat

Liisa Ansala 173, Samuli Korteniemi 137, Leena Saraste 135, Terttu Luoma-aho 128, Janne Kaisanlahti 126, Raili Kerola 124, Miikka Keränen 124,  Antti Liikkanen 119, Kimmo Niukkanen 106 ja Heikki Autto 100.

Katso tästä vaalien tulos:  http://www.seurakuntavaalit.fi/tulokset-seurakunnittain/-/turnout/show/000259