Rovaniemen Keskusta

Liisa Ansala kaupunginhallituksen johtoon

Liisa Ansala kaupunginhallituksen johtoon

Keskustan kunnallisjärjestön johtokunta ja valtuustoryhmä esittävät Liisa Ansalan valitsemista kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Päätös on yksimielinen.

Keskustalaiset valitsevat uudet henkiklöt valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja keskustan ryhmän johtajaksi. Liisa Ansala on tällä valtuustokaudella toiminut molemmissa tehtävissä.

Kaupunginhallitusta pitkään johtanut keskustan Sakari Trög on pyytänyt eroa hallituksen puheenjohtajuudesta. Sakari Trög on valittu Lapin sote-uudistusta valmistelevan poliittisen ohjausryhmän puheenjohtajaksi. Hän on toiminut kaupunginhallituksen jäsenä 16 vuotta ja niistä 13 hallituksen puheenjohtaja.

Liisa Ansala työskentelee Lapin yliopistolla kansainvälistymispalveluissa ja hän väittelee kasvatustieteen tohtoriksi ensi keväänä. Tarkastuksessa oleva väitöskirja käsittelee aktiivista kansalaisuutta yliopisto-opiskelijoiden järjestötoiminnassa.

Kaupunginvaltuusto myöntää 12.12. Sakari Trögille eron tehtävistään vuodenvaihteesta alkaen. Liisa Ansala aloittaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana tammikuussa.