Keskustalle 16 valtuutettua

Keskustalle 16 valtuutettua

Rovaniemen keskustan ehdokaslista sai lähes 30 prosenttia annetuista äänistä, ja keskusta pysyy selkeästi Rovaniemen suurimpana puolueena 16 valtuutetullaan. Kokoomus ja SDP saivat molemmat kymmenen valtuustopaikkaa, Vasemmistoliitto 6, Perussuomalaiset 4, Vihreät 3 ja KD 2.

Kaupunginvaltuustoon valittiin 51 valtuutettua aiemman 58:n sijaan.

Keskustan äänikuningatar Liisa Ansala keräsi yli tuhat ääntä. Naiset menestyivät muutenkin vaaleissa hyvin, sillä keskustan valtuustoryhmä on ensimmäistä kertaa naisenemmistöinen.

Muut valitut äänimääränsä mukaisessa järjestyksessä ovat: Susanna Junttila, Maarit Simoska, Hannu Ovaskainen, Anja Joensuu, Mari Jolanki, Sanna Karhu, Riku Tapio, Heikki Luiro, Sakke Rantala, Matti Pöykkö, Anitta Ylitörmänen, Pertti Lakkala, Hipi Ahola, Kai Väistö ja Kaisu Huhtalo.

Valtuustoryhmä järjestäytymiskokous valitsi ryhmän puheenjohtajaksi Kai Väistön ja varapuheenjohtajaksi Anitta Ylitörmäsen. Sihteerinä jatkaa Pertti Lakkala.

LK 28.5.2017: Uutinen kunnallisjärjestön valinnoista luottamushenkilöiksi.

 

Jaa tämä ystävillesi: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone