Ei veronkorotuksille!

Ei veronkorotuksille!

Kaupunginhallitus linjasi kesäkuun viimeisessä kokouksessaan, että säästöjä tulee hakea muun muassa vähentämällä sairauspoissaoloja, pienentämällä erikoissairaanhoidon kustannuksia ja nostamalla rakennusten kerroskorkeutta.

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti Rovaniemen kaupungin vuoden 2019 talousraamista eli siitä, kuinka paljon kaupungilla saa olla nettomenoja ensi vuonna.

Hallitus päätyi äänin 10-1 hylkäämään kaupunginjohtajan tekemän raamiesityksen ja asettui Sanna Karhun (kesk) muutosesityksen kannalle. Karhu esitti, että kunnallisveroprosentti säilytetään ennallaan eli 21 prosentissa, jolloin leikkauksia/lisätuloja tarvitaan yhteensä 7,6 miljoonaa euroa ja käyttötalouteen varataan 366,7 miljoonaa euroa. Alijäämä saa olla enintään 5 miljoonaa euroa.

Hallitus linjasi, että säästöjä tulee hakea muun muassa vähentämällä sairauspoissaoloja, pienentämällä erikoissairaanhoidon kustannuksia, nostamalla rakennusten kerroskorkeutta ja varmistamalla, että Sairaalanniemen ja Valionrannan tonteista saadaan kaupungille tuottoa käyvän arvon mukaan.

Esko-Juhani Tennilä (vas) äänesti ainoana kaupunginjohtajan esityksen puolesta, jossa kunnallisveroa olisi korotettu 0,5 prosenttia.

Jaa tämä ystävillesi: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone